Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς στο χρόνο!Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, ιδρύθηκε το 2000 με την κοινή υπουργική απόφαση  των Υπουργείων Εσωτερικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Υπάγεται στην αρμοδιότητα  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, και πιο συγκεκριμένα στη Δ/νση Βιβλιοθηκών και Γενικών Αρχείων.
      Το κτίριο, στο οποίο στεγάστηκε από ιδρύσεώς της η Δημόσια ΚΒιβλιοθήκη, φιλοξενούσε παλαιότερα τη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς,  η οποία και παραχωρήθηκε προς χρήση από το Δήμο Κιλκίς στο Υπουργείο Παιδείας. Η Βιβλιοθήκη μετονομάσθηκε σε Δημόσια Κεντρική και εμπλουτίστηκε με νέους τίτλους.           
Τον Ιούνιο του 2011 η Βιβλιοθήκη μετακόμισε στο κτίριο του Δημοτικού Κήπου κατόπιν δωρεάν παραχώρησής του προς χρήση από το Δήμο Κιλκίς.
Το φθινόπωρο του 2012 ανακαινίστηκε το παιδικό τμήμα της και εμπλουτίστηκε η συλλογή της με νέους τίτλους βιβλίων με την αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η συλλογή της Βιβλιοθήκης αποτελείται από 26.000 περίπου τόμους βιβλίων,   764 CD και DVD, από περιοδικά και από το αρχείο των τοπικών εφημερίδων. Διαθέτει Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης με 9 η/υ για το κοινό, εκ των οποίων οι 2 για άτομα με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης, και προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
 Έχει 5.600 εγγεγραμμένα μέλη, από το 2000 που ξεκίνησε η λειτουργία της έχει πραγματοποιήσει 96.000 περίπου δανεισμούς, (με συνεχή ανοδική τάση ανά έτος), 13.775 ώρες χρήσης των η/υ και πληθώρα εκδηλώσεων, παιδικών δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου