Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Επαιδευτικά Προγράμματα Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς για Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχ. έτος 2014-2015!

Το γεύμα των λύκων

Μια οικογένεια λύκων προορίζει ένα γουρουνάκι αθώο και τροφαντό για  ένα λουκούλλειο οικογενειακό γεύμα. Θα καταφέρει το γουρουνάκι να ξεφύγει από τα κοφτερά τους δόντια; Ελάτε να το ανακαλύψουμε διαβάζοντας το παραμύθι «Το γεύμα των λύκων» του Geoffroy de Pennart . (Προτείνεται για προσχολική ηλικία)
 Η γάτα κουμπάρα
Είναι δυνατόν να μονιάσουν ποτέ η Γάτα με το Ποντίκι; Διαβάζουμε το βιβλίο «Η γάτα κουμπάρα» της Σούλας Μητακίδου, Ευαγγελίας Τρέσσου και Anthony L. Manna και παρακολουθούμε τις περιπέτειες μιας οικογένειας ποντικών και μιας λιχούδας γάτας! (Προτείνεται για Α’ και Β’ Δημοτικού).
 Πώς γράφτηκε η πρώτη επιστολή
Άραγε οι άνθρωποι γνώριζαν να γράφουν από την αρχή της ύπαρξής τους; Ή διάφορες ανάγκες τους οδήγησαν στο να εφεύρουν τη γραφή; Διαβάζουμε την ιστορία «Πώς γράφτηκε η πρώτη επιστολή» του Rudyard Kipling και γράφουμε όπως οι προϊστορικοί άνθρωποι! (Προτείνεται για Γ’ και Δ’ Δημοτικού)
  Κωμικο-ιστορίες
Συνθέτουμε τη δική μας ιστορία με αφορμή την ξεκαρδιστική εικονογράφηση του παραμυθιού «Μισέλ, το πρόβατο που δεν είχε καθόλου τύχη (;)» της Sylvain Victor. (Προτείνεται για Ε’ και Στ’ Δημοτικού)


Για την καλύτερη οργάνωση θα προηγείται πάντα η επικοινωνία των εκπαιδευτικών μαζί μας για τον καθορισμό της ημέρας της επίσκεψης στη Βιβλιοθήκη.
 Το πρόγραμμα θα αρχίσει από τις 20 Οκτωβρίου.

*Πληροφορίες : Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, Ελ. Βενιζέλου – Δημοτικός Κήπος, τηλ. 2341076338
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Σωτηρία Μιχαηλίδου & Τάνια Παπαδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου